
دکتر حسین عطار مدیر عامل شرکت تحقیقاتی مهندسی توفیق دارو و دکتر سید مهدی رضایت رییس کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو درجریان میز گرد خبری که در ایرنا برگزار شد برخی از دغدغه های عمومی صنعت دارو را مطرح کردند.
جایگاه برتر منطقه ای صنعت داروسازی کشور برای هیچکس قابل اغماض نیست اما موضوعیت و اهمیت دارو و نقش ان در حیات فردی ضرورت سرمایه گذاری و توسعه بیشتر این بخش را به مجموعه های مدیریتی و دانشگاهی کشور گوشزد می کند. رویدادهای تلخ مترتب بر بازار تولید ، تامین و عرضه برخی اقلام دارویی کشور در ماه های گذشته ضرورت اهتمام جدی تر برای تامین وتولید نیازهای دارویی ومواد اولیه داروهای تولید داخل را به رخ کشید.
دکتر حسین عطار مدیر عامل شرکت تحقیقاتی مهندسی توفیق دارو و دکتر سید مهدی رضایت رییس کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو درجریان میز گرد خبری که درایرنا برگزار شد برخی از دغدغه های عمومی صنعت دارو را مطرح کردند.
مشروح مطالب مطرح شده در این میزگرد به این شرح است:
سوال : آقای دکتر رضایت، هم اکنون چند درصد داروهای مورد نیاز کشور تولید داخل است؟
دکتر رضایت: بدون شک صنعت داروسازی کشور در سال های بعد از انقلاب اسلامی پیشرفت چشمگیری یافته به نحوی که از یک کشور کاملا وابسته به کشوری مطرح در حوزه تولید دارو ارتقا یافته است اما با توجه به ظرفیت های کشور انتظار می رود که دراین صنعت در وضعیت بالاتر و بهتری باشیم. حدود 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور ( البته از نظر عددی) هم اکنون در 80 کارخانه کوچک و بزرگ کشور تولید می شود و حدود سه درصد نیز از خارج از کشور وارد می شود. این سه درصد داروی وارداتی قریب 33 درصد ارز و بازار دارویی کشور را به خود اختصاص می دهد به گونه ای که در سال 1391 بر اساس آمار اظهار شده یک میلیارد و 600 میلیون دلار صرف واردات دارو آماده و همچنین مواد اولیه دارو شد که نصف این میزان مربوط به تامین هزینه واردات ماده اولیه داروها بوده است.
سوال : به نظر می رسد که صنعت دارو کشور در زمینه تامین ماده اولیه داروها به خارج از کشور وابسته است ؟
دکتر رضایت : بله حدود 70 درصد ماده اولیه صنعت تولید داخلی دارو را از خارج کشور وارد می کنیم.
دکتر عطار: در ضمن، هم اکنون شش هزار و 200 قلم داروی ژنریک و برند در فهرست دارویی کشور هست که حدود یک هزار و 200 مولکول دارویی برای این تعداد شکل دارویی در کشور موجود است که به نظر می رسد ضرورتی برای وجود این همه اشکال دارویی نباشد به عنوان مثال وقتی برای یک نوع بیماری گوارشی، یک یا دو شکل دارو کافی است لزومی ندارد که پنج نوع دارو برای آن موجود باشد. و مشکل دیگر اینکه متاسفانه برخی از پزشکان کشور عادت دارند که بدون ضرورت جدی آخرین مدل دارویی که وارد بازار شده است را تجویز می کنند .
سوال : شرایط تامین ماده اولیه این میزان متنوع اشکال دارویی چگونه است؟
دکتر رضایت: این شش هزار شکل دارویی ، نیازمند ماده اولیه برای ساخت هستند به عبارت دیگر حدود یک هزار و 200 مولکول دارویی برای این تعداد شکل دارویی در کشور وجود دارد که فقط یک دهم این میزان در کشور تولید می شود. همچنین باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که گاهی اوقات یک قرص و یا یک شکل دارویی دیگر برای اینکه ساخته شود به تعداد دیگری ترکیب که بسیاری از آنها نیز از خارج وارد می شود، نیاز دارد .
سوال : وضعیت سرمایه گذاری در زمینه ساخت ماده اولیه دارو در کشور چگونه است؟
دکتر عطار: سرمایه گذاری در حوزه ساخت و تولید مواد اولیه دارو به میزان کم انجام شده همانطور که سیاستگذاری هم دراین بخش نکرده ایم و درنتیجه فقط 10 درصد مواد اولیه موثره دارویی کشور تولید داخلی است؛ این در حالی است که شرایط کشور از حیث صنعت پتروشیمی و نیز وجود و فعالیت کارشناسان شیمی به عنوان زمینه های صنعت داروسازی مناسب است.
دکتر رضایت: هر چند که هم اکنون جمهوری اسلامی ایران در زمینه علم شیمی پیشرفت چشمگیری داشته اما سوال اینجاست که در شاخه شیمی دارویی چه گام های موثری برداشته ایم؟ آیا متناسب با نیاز صنعت دارو سازی در این زمینه ظرفیت سازی کرده ایم ؟ که به این سوال باید پاسخ منفی داد. معتقدم خروجی های ما در دانشگاه های وزارت بهداشت کافی و مناسب نبوده و ما کماکان وابستگی خویش را در این زمینه حفظ کرده ایم؛ هم اکنون فقط دانشگاه آزاد اسلامی است که رشته شیمی را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد با گرایش شیمی دارویی دایر کرده است .
سوال : در زمان حاضر چه کشورهایی در رابطه با ساخت و تولید ماده اولیه دارو پیشرفت کرده اند؟
دکتر عطار : چین و هند از جمله کشورهایی هستند که ماده اولیه را تولید می کنند؛ این کشورها با برنامه ریزی صحیح توانسته اند بخش اعظم مواد اولیه دارویی را خودشان تولید کنند.
سوال : موضوع اینجاست که نه تنها در زمینه ماده اولیه بلکه در زمینه داروهایی که از این کشورها وارد می شود نیز شائبه هایی رخ داده است که مثلا پنی سیلین فلان کشور منجر به فوت شده است .
دکتر رضایت: این طور نیست؛ به عنوان نمونه چین یکی از بهترین منبع هایی است که از نظر ماده اولیه در دنیا تقریبا بی رقیب عمل می کند، این در حالی است که اگر رسانه ها اطلاع رسانی صحیحی انجام دهند دیگر کسی نمی تواند این ادعا را بکند که مثلا آنتی بیوتیک چینی مشکل دارد. یک دارو باید حداقل های استاندارد را داشته باشد اما داروی ساخته شده نیز به راحتی وارد بازار نمی شود و این فضای رسانه ای است که به داروها و نبود اطمینان به آنها دامن می زند. در زمان حاضر فارماکوپه کشور بر مبنای فارماکوپه کشورهای پیشرفته است و تایید یک دارو گذشتن از هفت خوان را لازم دارد و به راحتی انجام نمی شود.
دکتر عطار: در حال حاضر فضای مسمومی در خصوص دارو در حوزه رسانه ایجاد شده است، مرتب می گویند که مردم داروی چینی با کیفیت پایین مصرف می کنند در صورتی که این موضوع به یک بررسی علمی نیاز دارد و صرف ادعای یک رسانه نباید به عنوان معیار واقعیت تلقی شود؛ همان طور که متهم را به صرف اتهام نباید رسانه ای کرد. معتقدم رسالت رسانه انتقال واقعیت ها به مردم و بالا بردن سطح آگاهی آنها است و همیشه نباید دنبال داغ کردن خبر باشند.
دکتر رضایت: با این توضیح که یک وقت دارویی ژنریک با قیمتی ارزان از خارج خریداری می شود دیگر آنکه زمانی هم پیش می آید که دارویی را با اسم تجاری و با قیمت گران تهیه می کنند. اما در بحث سیستم نظارتی، قوانین بسیار سخت گیرانه ای داریم اگر یک دارو از کارخانه ای بیرون بیاید و مشکل آن اثبات شود نه تنها آن کارخانه به مراجع قضایی ارجاع داده می شود بلکه تمام داروهای توزیع شده نیز باید برگردانده شود. منبع اعلام مشکلات احتمالی دارو داخلی یا خارج مراجع مربوطه از جمله وزارت بهداشت هستند و صرف اینکه یک رسانه آن را مطرح کند، قابل استناد نیست. در مورد آمار فوتی های ناشی ازاستفاده از یک دارو نیز وزارت بهداشت باید گزارش دهد که متاسفانه در شرایط حاضر که آمار دقیقی در این زمینه وجود نداردافراد بدون داشتن تخصص در هر زمینه ای اظهار نظر می کنند.
سوال: از سوی دیگر هم گفته می شود که داروهای ایرانی از اثربخشی مناسبی برخوردار نیستند و به عبارت دیگر کیفیت خوبی ندارند! علت چیست؟
دکتر عطار: راجع به دارو چند نکته مهم وجود دارد که باعث می شود اثرگذاری کمتری بر روی بیماری داشته باشد. اول اینکه ممکن است پزشک ، تشخیص صحیحی از بیماری نداشته باشد و دارویی که تجویز می کند به دلیل تشخیص نادرست، تاثیر مداوا کننده نداشته باشد. مورد بعدی این که شاید تشخیص آزمایشگاه درست نبوده است؛ همچنین احتمال اشتباه در تحویل دارو چه در بیمارستان و چه در داروخانه وجود دارد. سالانه در آمریکا 500 هزار نفر به سبب اشتباهات پزشکی دچار آسیب می شوند که از این تعداد 284 هزار مورد منجر به مرگ می شود و از این تعداد هفت مورد نیز به تجویز اشتباه دارو باز می گردد.
مورد چهارم را باید در تداخلات دارویی عنوان کرد، ممکن است فردی داروی ضد بارداری را با داروی خاصی مصرف کند و این سبب کاهش اثر دارو شود و یا دارویی با غذای خاصی تداخل داشته باشد. از طرفی افراد نیز نسبت به داروهای مختلف بر اساس ژنوم و متابولیسم بدن پاسخ های متفاوتی را می دهند به گونه ای که امروز می گویند هر دارو برای یک شخص تجویز می شود.
بعد از تمام این علل آنوقت است که باید به سراغ داروساز برویم؛ به عبارت دیگر داروساز ممکن است در کنترل کیفی دارو، فرمولاسیون و یا در کیفیت ماده اولیه دچار اشتباه شود. این در حالی است که کیفیت داروهای ایرانی نسبت به مشابه خارجی کمتر نیست؛ در پزشکی بحثی به عنوان عدم اطمینان بیمار به پزشک و دارو مطرح می شود که می تواند بر روی بهبود بیماری تاثیر منفی گذارد.
در داروسازی نیز بحث درمان با دارونما مطرح است به این معنا که اگر بیمار به دارو اطمینان داشته باشد هر چند که آن دارو، دارو نما هم باشد اثبات شده است که درصدی از بیماران در بهبودی شان تاثیر مثبتی خواهد یافت. بر همین اساس اگر فردی از نظر فرهنگی وابستگی دارد و اعتقادی به داروی ایرانی ندارد اثرات دارو در وی کاهش می یابد؛ اینجا است که نقش مهم برای رسانه ها در تحکیم اعتقاد راسخ مردم به داروی ایرانی مشخص می شود.
به عنوان مثال بیمار وارد داروخانه می شود و داروساز در مورد فلان دارو می گوید که هم خارجی اش را دارد و هم داخلی اش؛ اگر اطلاع رسانی صحیح نشده باشد اغلب مواقع بیمار ترجیح می دهد که داروی خارجی را از داروخانه خریداری کند. این موضوع به ضرر صنعت داروی کشور است؛ اما باید اذعان داشت که بررسی های داروسازان بالینی کشورمان نشان می دهد که داروی ایرانی کمتر از خارجی نیست مگر اینکه این عواملی که ذکر شد در آن دخیل باشد.
همچنین درزمان حاضر نیز سخت گیری هایی که در سیستم نظارت دارو به تولید داخل اعمال می شود بسیار زیاد بوده و در مواردی نیاز به تجدید نظر دارد.
دکتر رضایت: در زمان حاضر بیش از 15 دانشکده داروسازی فعالیت می کند و تخصص های داروسازی در این دانشکده ها آموزش داده می شود. حدود 80 کارخانه نیز داروها را تولید می کند و با این نیروی انسانی بالا در داروسازی و حتی تولید چند قلم داروی با فناوری های نوین و صدور آنها به کشورهایی از جمله روسیه، باز هم شرایط ما با توجه به ظرفیت بالای کشور شرایطی نیست که به آن افتخار کنیم. معتقدم بیشترین مشکلات ما به مدیریت دارو باز می گردد و متاسفانه در عرصه سیاست کلان و اجرایی و مدیریتی مشکل وجود دارد.
دکتر عطار: زمانی که فضای رسانه ای کشور نامساعد گردد و وقتی هم رسانه ها این گونه به طبل باطل « دارو کمیاب می شود » بکوبند، بطور حتم چنین می شود که اشخاص در خانه خویش اقدام به ذخیره دارو می کنند؛ تولید کننده ، توزیع کننده و داروخانه نیز ممکن است بداخلاقی کنند و دارو را به مشتری عرضه نکنند؛ این در حالی است که تولید دارو کاهش نیافته است.
تجربه نشان داده که هنگامی که قیمت های دارو از ثبات کافی برخوردار نباشند، شایعاتی مبنی بر اینکه به عنوان مثال فردا دارو گران می شود، در جامعه مطرح می شود، در چنین شرایطی کمبود ها نیز نمود پیدا می کنند.
دکتر رضایت: هر چند سیستم دارویی کشور بدون اشکال نیست اما خیلی از مشکلات ما به مدیریت باز می گردد و برخی در این شرایط بدشان نمی آید که به حوزه واردات دارو وارد شوند و آن را فعال تر کنند. یکی از ایراداتی تولید کنندگان از سیستم دارویی کشور سهل بودن شرایط واردات دارو است باید در زمینه واردات دارو نظارت بیشتری اعمال شود امیدواریم که سازمان غذا و دارو در بخش مدیریتی بتواند ساماندهی بهتری داشته باشد.
سازمان غذا و دارو به لحاظ ساختاری مشکل دارد اینکه چرا از بهترین کارشناسان استفاده نمی کند نه به این خاطر است که نمی خواهند این کار را انجام دهند بلکه به این دلیل است که در ساختار این سازمان استفاده از کارشناسان لحاظ نشده است در شرایطی که به اندازه کافی نیروی انسانی ندارد. مساله مهم دیگر در حوزه مدیریت دارو انجام برون سپاری است اما هم اکنون سازمان می خواهد همه کار ها را خودش انجام دهد یا در بحث سیاستگذاری حمایت از بخش خصوصی را نیز باید لحاظ کند.
دکتر عطار: سال گذشته از داروی فنتانیل به عنوان یک داروی کمک بیهوشی رونمایی شد که این دارو می تواند جوابگوی نیازهایی کشور باشد اما با تمامی تلاش های انجام شده و با وجود ظرفیت تولید برای تمام کشور، متاسفانه باز هم 90 درصد نیاز کشور هنوز وارداتی است.
همچنین سیاست های حمایتی سازمان غذا و دارو از تولید داخل با وجود تلاش های کارشناسان زبده این سازمان به سبب کمبود نیروهای انسانی، توان پاسخگویی سریع را ندارد.بر همین اساس معتقدم باید این سازمان یا در ابعاد مختلف توسعه یابد یا بخشی از امور را برون سپاری کند؛ مثلا چه لزومی دارد بازدید از کارخانه شهرستان حتما از تهران و با نوبت های طولانی انجام شود؛ طولانی بودن روند کار در این سازمان به تولید و رفع نیاز کشور لطمه می زند.
کارشناسان سازمان غذا و دارو نباید در حد نیروهای طرحی که به تازگی ازدانشگاه، دانش آموخته شده اند در خصوص دارو تصمیم گیری کنند؛ این افراد فارماکوپه داروی اروپا و آمریکا را پیش رو می گذارند و بر اساس آن تصمیم گیری می کنند اما تجربه و توجه کافی به فلسفه استانداردها ندارند؛ لذا تولید دارو در کشور به مسایلی وابسته می شود که به کیفیت آن ربطی ندارد.
سوال : به نوعی از تحلیل های شما چنین برمی آید که سهم مسایل مدیریتی در ایجاد چالش های بازار دارو بیشتر از عوارض تحریم های نظام سلطه است؟
دکتر رضایت : البته تحریم مشکلاتی دارد به عنوان مثال هر چند دارو شامل تحریم نمی شود اما در عمل این بخش نیز متحمل عوارض ناعادلانه شده است و مسایلی در این میان پیش می آید که کار را سخت می کند و فرایند انتقال پول از جمله این مسایل است که می طلبد مسوولان در این زمان سخت، فرایند روان سازی سیستم را باید فراهم کنند به گونه ای که شرایط را به گونه ای ایجاد کنند که به عنوان مثال تولید کالا کمی راحت تر انجام شود. اما متاسفانه در مورد دارو، این روان سازی برای تولید در داخل کشور در نظر گرفته نشده است و روان سازی را برای واردات دارو اعمال می کنند.
دکتر عطار: در این فرآیند روان سازی اتفاقا تحریم های خارجی بهترین زمان برای بستر سازی و تقویت تولید داخلی است؛ به عنوان مثال شرکت «توفیق دارو» از زمانی که تحریم ها بیشتر شده است از یک شرکت ضرر ده به یک شرکت سود ده تبدیل شده است، چون سایر شرکت های دارویی برخی مواد اولیه خود را از این شرکت تهیه می کنند در حالی که این مواد در گذشته به دلیل سهولت واردات از هند و چین وارد می شد.
سوال : این شرکت در زمان حاضر بر روی چه تعداد ماده اولیه کار می کند؟
دکتر عطار: پژوهشگران این شرکت، هم اکنون در حال رسیدن به دانش فنی ساخت 60 ماده اولیه موثره دارویی با فناوری بالا هستند که ارز بری بالایی نیز دارد؛ نتیجه این فعالیت ها تاکنون رونمایی از 17 ماده موثره دارویی است که هفت داروی در تیر ماه 91، پنج دارو در آبان ماه 91 و پنج دارو نیز در تیرماه امسال رونمایی شد.
دکتر رضایت: پیش بینی می شود که در بازار دارویی دنیا تا سال 2030 بیش از 70 درصد داروها از فناوری های نوین بهره بگیرند و ما نیز باید به این سمت پیش برویم. این داروها نظیر داروهای نوترکیب هستند که در زمان حاضر 16 قلم از آنها در داخل کشور تولید می کنیم ؛ مونوکولونال آنتی بادی ها هم از داروهایی با فناوری های نوین هستند که برای بیماری های صعب العلاجی همچون سرطان استفاده می شوند.
سوال : چه چیزی در ساخت داروهای با فناوری های نوین مهم است؟
دکتر رضایت: دانش فنی برای ساخت این داروها از هزینه ساخت آنها بسیار مهم تر است و ما باید برای توسعه دانش فنی و دستیابی به این دانش تلاش کنیم؛ توجه داشته باشید که این سه چهار درصد داروی وارداتی هم از این نوع جنس داروها هستند که در زمان حاضر نزدیک به 20 قلم از این داروها را تولید می کنیم اما اگر دیر به فکر بیافتیم به جای دو میلیارد دلار در سال هزینه، تا چند سال دیگر بیش از 10 میلیارد دلار در سال هزینه خواهیم کرد.
دکتر عطار : البته باید بر روی کیفیت داروها نیز سرمایه گذاری کنیم؛ فرمولاسیون های جدید و ارتباط نیروهای متخصص با بخش های تولیدی باعث افزایش کیفیت داروهای ساخت داخل و رضایت هر چه بیشتر پزشک و بیمار می شود.
سوال : آقای دکتر از نظر عددی میزان تولید داخلی دارو در کشور چقدر است؟
دکتر عطار: 31 میلیارد و 500 میلیون عدد دارو سالانه در کشور تولید می شود اما میزان مصرف سالانه دارو در کشور 34 میلیارد عدد دارو است که اگر این میزان به تعداد 70 میلیون نفر جمعیت ایران تقسیم شود، درمی یابید که در سال هر نفر به طور متوسط چه تعداد دارو مصرف می کند.
سوال : کیفیت این داروها در چه حدی است ؟
دکتر عطار : کیفیت داروی ایرانی کف استانداردهای دنیا را دارد البته منظور از کف استانداردها، استانداردهای آمریکا و اروپا است که در غیر اینصورت اگر تولید کننده این استانداردها را رعایت نکند اصلا اجازه تولید را به او نمی دهند اما با این تفاسیر باید سطح کیفی دارو را با عنایت به ظرفیت موجود در کشور و دنیا بالاتر ببریم.
سخن آخر اینکه دولت جدید در بحث سرمایه گذاری ها در زمینه تولید دارو و مواد اولیه آن اهتمام بیشتری کند و موانع تولید را از میان بردارد. در زمان حاضر صنعت نوپای تولید دارو اقدامات جدی را می طلبد و از دولت جدید می خواهیم که به جای توجه عمده به اینکه ارز، به ورود دارو تخصیص دهد، به صنعت دارو کمک کند. متاسفانه تعرفه داروی وارداتی که قبلا 40 درصد بود را کم کرده اند و یا بانک ها به جای اینکه تسهیلات را به تولید کننده دارو بدهند، آن را به وارد کننده دارو می دهند که این موضوع باید ساماندهی شود. همچنین کاهش پیش پرداخت برای گشایش ال سی، ثبات قوانین، توجه به توزیع و قیمت گذاری دارو از جمله خواسته های جامعه داروسازان است.
http://217.25.54.55/fa/News/80790054/اجتماعی/مداوای_صنعت_داروسازی_نیازمند_اهتمام_جدی_دولت
- رونمایی از دستاوردهای فناوری نانو
- حضور کمیته فناوری نانو در چهارمین جشنواره فناوری نانو به روایت دیگر رسانه ها
- تلاش ایران برای استانداردسازی فناوری نانو
- تقدیر ریاست محترم جمهور از وزارت بهداشت
- ثبتنام در پنجمین جشنواره و نمایشگاه فناوری نانو
- توزیع اولین سری ساخت نانو داروی سینادوکسوزوم
- آغاز به کار شبکه ایمنی نانو
- ثبت پتنت اختراع ایرانی ترمیم کننده زخم
- فراخوانی طرح های تولیدی فناورینانو در حوزه پزشکی
- رونمایی از هفت طرح صنعتی و تجهیزات فناوری جدید در حوزه نانو
- کتاب فناوری نانوذره در دارورسانی
- انتخاب آقای دکتر عوادی به عنوان پژوهشگر برتر در جشنواره بین المللی جوایز تحقیق و توسعه ایران
- معرفی کمیته نانو در گفتگوی دکتر سرکار با خبرگزاری مهر
- اولین نشست کارگروههای شبکه ایمنی فناوری نانو
- انتشار مجله نانوپزشکی
- دارورسانی به مغز به کمک نانوژلهای اصلاح شده
- افزایش جذب نانورادیو دارو در سلول های سرطانی
- گام محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تجویز مخاطی واکسن هپاتیت B
- بررسی قابلیت ضد باکتری نانوذرات نقره بهوسیله محققان ایرانی
- ساخت رزینهای دندانپزشکی ضدمیکروب
- همکاری دانشگاه تربیت مدرس با دانشگاه هاروارد برای تولید حاملهای ژن رسانی
- جناب آقای دکتر دیناروند معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو شد
- دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی تنها واحد فعال در عرصه علوم و فناوری دارویی
- ساخت نانوحاملهای داروی غیرویروسی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- دومین دوره مسابقه ساخت نمونه اولیه
- نشست صمیمانه ریاست واحد علوم دارویی با جمعی از پذیرفته شدگان مقطع Ph.D رشته های داروسازی
- دومین نشست تخصصی از پایان نامه تا صنعت در حوزه نانوپزشکی
- کارگاههای آموزش تخصصی دستگاهی شبکه آزمایشگاهی
- مجمع عمومی عادی انجمن علمی نانو فناوری پزشکی
- مجمع عمومی انجمن نانوفناوری پزشکی ایران
- بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه دستاوردهای فناوری نانو
- فراخوان مقاله ژورنال علمی بین المللی در حوزه نانوپزشکی
- کارگاه آموزشی سمشناسی استنشاقی نانومواد
- سومین کارگاه آموزشی الکتروریسی
- زیستحسگر تشخیص داروهای مؤثر در درمان سرطان
- سنتز نانو کپسول گیاه سنجد
- تدوین دو استاندارد ملی در کمیته ملی سازمان استاندارد ایران
- پیشنهاد تدوین دو استاندارد بین المللی در حوزه فناوری نانو توسط ایران
- فراخوان ارسال مقاله به مجله تخصصی و بین المللی تحقیقات نانوپزشکی
- معرفی مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی
- تصویب پیشنهاد تدوین استاندارد بین المللی در حوزه فناوری نانو از طرف جمهوری اسلامی ایران
- کارگاه بین المللی الکتروریسی در کشور مالزی
- فدراسیون سرآمدان علمی ایران
- نشست ھای علمی جایزه جھانی مصطفی (ص)
- ثبت نام دورهها و سمینارهای آموزشی آنلاین سایت آموزش فناوری نانو
- چاپ اولین شماره مجله انگلیسی تحقیقات نانوپزشکی
- انتشار اولین شماره مجله Journal of Water and Environmental Nanotechnology
- انتشار دومین شماره Journal of Water and Environmental Nanotechnology
- افتتاح آزمایشگاه جامع پیش بالینی دانشگاه ع پ تهران
- مدرسه بین المللی نانوپزشکی و نانوایمنی
- دوازدهمین جشنواره برترینهای فناوری نانو
- حضور کمیته در دوازدهمین جشنواره برترینهای فناوری نانو
- داروی ضدسالک ایرانی جایگزین درمان مرسوم با گلوکانتین
- معرفی کانال آپارات «نانو در ایران»
- چالش نوآوری «تهیه مواد موثره و فرآوردههای آرایشی، بهداشتی، دارویی و شوینده با استفاده از فناوری نانو»
- تبریک سال 1399
- کمک فناوری نانو به بخش سلامت در بحران کرونا
- صدور مجوز تولید دستگاه تشخیص سریع کووید ۱۹
- همایش دانش آموختگان نانوتکنولوژی پزشکی
- لزوم ارائه درخواست تولیدکنندگان ملت بلون مصرفی در ماسک های پزشکی
- ابلاغ الزامات فنی به روز شده تولید انواع ماسک سه لایه جراحی
- ابلاغ دستورالعمل حمایت از تولید تجهیزات پزشکی
- ابلاغ ضابطه حمایت از محصولات شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور در اداره کل تجهیزات پزشکی
- راهنما و دستور اجرایی پرونده جامع و طرح برچسب فرآورده های ضد عفونی کننده
- انتشار آمارنامه دارویی سال 1399
- توقف تولید مجوزهای موقت تا خرداد 1400
- ابلاغ ضابطه حمایت از محصولات شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور در اداره کل دارو و مواد تحت کنترل
- ضابطه حمایت از محصولات شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور در اداره کل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی
- انتشار فهرست اولویت های نیاز به تولید دانش بنیان تجهیزات و ملزومات پزشکی

دکتر محمود احمدی نژاد از پنج دستاورد جدید در زمینه فناوری نانو در محل نهاد ریاست جمهوری رونمایی نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1390/07/11|تعداد بازدید :6585

کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو ،به عنوان متولی اعطای مجوز به محصولات سلامت محور مبتنی بر فناوری نانو، با حضور در چهارمین جشنواره فناوری نانو به معرفی فعالیت ها خود پرداخت.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1390/09/06|تعداد بازدید :5625
نمایندگان کشور ایران در سیزدهمین اجلاس کمیته بین المللی استانداردسازی فناوری نانو (ISO/TC229)، که در روزهای 23 الی 27 آبان ماه 1390 در شهر ژوهانسبورگ کشور آفریقای جنوبی برگزار شد، حضوری فعال داشتند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1390/09/07|تعداد بازدید :5446

مقام محترم ریاست جمهور بواسطه تولید داروی ضدسرطان با دانش نانو فناوری، از زحمات مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تقدیر فرموده اند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1390/09/09|تعداد بازدید :7136
پنجمین جشنواره و نمایشگاه بینالمللی فناوری نانو (Iran nano 2012) از ۱۳ تا ۱۷ مهرماه سال جاری در تهران برگزار خواهد شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1391/03/17|تعداد بازدید :5786
داروی ضد سرطان سینادوکسوزوم که تاییدیههای لازم را از کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو دریافت کرده بود، پس از تایید اولین سری ساخت آن ، مجوز توزیع در بازار را دریافت نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1391/04/10|تعداد بازدید :6135

شبکه ایمنی نانو، چهارم تیر ماه 1391، در نشستی با حضور اعضای اصلی شبکه فعالیت خود را آغاز نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1391/05/10|تعداد بازدید :5167

داروسازان ایرانی موفق به ابداع یک نانوپوشش پوستی شدند که حاوی مواد فعال ترمیمکننده زخم و همچنین مواد آنتیباکتریال است. این نوآوری، با شماره درخواست ثبت اختراع 13405247 در اداره ثبت اختراعات آمریکا منتشر شده است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1391/07/02|تعداد بازدید :5548

شبکه فناوری نانوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای اولویتهای سند راهبردی فناورینانو پزشکی کشور، فراخوانی به منظور جمعآوری طرحهای تولیدی فرآوردههای دارای دانش فنی مبتنی بر فناورینانو در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای مزمن و صعبالعلاج، منتشر کرده است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1391/07/05|تعداد بازدید :5496

دکتر محمود احمدینژاد عصر روز شنبه مورخ 15/7/91 در مراسمی که در محل سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد از چهار طرح صنعتی و سه دستگاه جدید در حوزه فناوری نانو رونمایی کرد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1391/07/19|تعداد بازدید :5507
کتاب فناوری نانوذره در دارورسانی ترجمه کتاب Nanoparticle technology for drug delivery، توسط جناب آقای دکتر محمدرضا عوادی استادیار واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی به تازگی وارد بازار نشر شده است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1391/08/08|تعداد بازدید :6381
آقای دکتر محمدرضا عوادی عضو هیات علمی گروه نانوتکنولوژی واحد علوم دارویی که از اعضای اصلی کارگروه های تخصصی کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو می باشند؛ به عنوان پژوهشگر برتر در جشنواره بین المللی جوایز تحقیق و توسعه ایران انتخاب شدند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1391/08/07|تعداد بازدید :7892
دکتر سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به فعالیت های کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو، بر لزوم اخذ مجوز محصولات سلامت محور مبتنی بر فناوری نانو تاکید نمودند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1391/08/23|تعداد بازدید :6122

اولین نشست مشترک کارگروههای تخصصی «شبکه ایمنی نانوی ایران» در روز شنبه 18 آذرماه سال جاری، در محل ساختمان ستاد نانو برگزار شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1391/09/29|تعداد بازدید :4859

فصلنامه انگلیسی زبان Nanomedicine journal دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه کاربرد فناوری نانو در پزشکی، داروسازی و علوم پایه پزشکی آغاز به کار کرد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/01/17|تعداد بازدید :4940

پژوهشگران داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و زنجان با استفاده از نانوژلهای دارورسان، موفق به بهینهسازی دارو درمانی تومورهای مغزی شدند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/01/17|تعداد بازدید :5351

پژوهشگران ایرانی موفق به افزایش جذب نانورادیودارو در سلولهای سرطانی، با اضافه نمودن ویتأمین مورد علاقه سلولهای سرطانی، شدند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/02/08|تعداد بازدید :5052

محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری کارشناسان مرکز تحقیقات دارویی لایدن/آمستردام و انستیتو واکسن هلند، به نانوذرات پلیمری حاوی واکسن هپاتیت B دست یافته اند که در صورت انجام مطالعات بالینی و تایید نتایج در انسان، گامی به سمت تجویز مخاطی واکسنها و حذف تزریق برداشته خواهد شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/02/08|تعداد بازدید :4932

محققان دانشگاه آزاد اسلامی تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری دانشگاه کالیفرنیا اثر باکتریها بر قابلیت ضد باکتری نانوذرات نقره با هندسههای مختلف را مورد بررسی قرار دادند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/02/14|تعداد بازدید :5485

متخصصان دندان پزشکی با افزودن نانوذرات اکسید روی به رزینهای دندانپزشکی، موفق به تولید رزین نانوکامپوزیتی شدند که علاوهبر حفظ خواص فیزیکی و مکانیکی رزین، خواص ضدمیکروبی مناسبی را به آن بخشید.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/05/13|تعداد بازدید :4585

محققان دانشگاه تربیت مدرس با همکاری دانشگاه هاروارد موفق به ساخت حامل مناسب برای ژن رسانی شدند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/05/23|تعداد بازدید :5198
طی حکمی از سوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دکتر رسول دیناروند معاون وزیر و رییس سازمان غذا و داروی کشور شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/06/09|تعداد بازدید :5034

به گزارش خبرگزاری آنا، واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر تنها واحد دانشگاهی است که در عرصه علوم و فناوری دارویی در حوزه های آموزشی، پژوهشی و فناوری در سطح دانشگاه آزاد فعال است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/10/11|تعداد بازدید :4470

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری دانشگاه مینیهسوتای آمریکا موفق به ساخت نانوحاملهای دارویی غیرویروسی شدند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/10/18|تعداد بازدید :4442

دومین دوره مسابقه ساخت نمونه اولیه (Prototype) در سال 93 برگزار میشود. مهلت شرکت در مسابقه و ارسال طرحها از اول دی ماه تا 15 بهمن ماه 1392 خواهد بود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1392/11/02|تعداد بازدید :7326

صبح روز دوشنبه مورخ 29/2/93 دکتر سیدمهدی رضایت، ریاست واحد علوم دارویی، دکتر هاشمیان، معاون دانشجویی، دکتر اربابی، رئیس دانشکده فناوریهای نوین، دکتر جعفری آذر رئیس دانشکده شیمی دارویی، برخی استادان و مدیران واحد با جمعی از پذیرفته شدگان دکتری تخصصی رشته های داروسازی دیدار نمودند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1393/02/31|تعداد بازدید :4984
دومین نشست تخصصی از پایان نامه تا صنعت در حوزه نانوپزشکی در تاریخ 21 خرداد ماه 1393 با محوریت انجمن نانوفناوری پزشکی ایران و با همکاری دانشکده فناوریهای نوین دانشکده علوم پزشکی تهران، گروه نانوتکنولوژی پزشکی و حمایت ستاد توسعه فناوری نانو در محل سالن همایش ساختمان ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1393/04/01|تعداد بازدید :5554

شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو با همکاری دبیران کارگروههای تخصصی این شبکه اقدام به برنامهریزی کارگاه های آموزشی تخصصی دستگاهی نموده است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1393/04/09|تعداد بازدید :4903

مجمع عمومی انجمن نانوفناوری پزشکی ایران در تاریخ 24 آذرماه 1393 در محل تهران- خیابان شریعتی- قلهک- ابتدای خیابان یخچال- دانشگاه آزاد واحد علوم داروئی- حوزه ریاست تشکیل خواهد شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1393/09/02|تعداد بازدید :10059

مجمع عمومی انجمن در تاریخ 24 آذرماه 1393 در دانشگاه آزاد واحد علوم دارویی برگزار گردید.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1393/09/26|تعداد بازدید :6424

حضرت آیت الله خامنهای، روز شنبه 11 بهمن ماه و در آستانه دهه مبارک فجر، از نمایشگاه پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در فناوری نانو، که در محل حسینیه حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد، بازدید نمودند. در این نمایشگاه، ضمن ارائه اطلاعاتی از الگوی پیشرفت فناوری نانو در ایران، نمونه هایی از دستاوردهای این فناوری در صنایع مختلف، به ایشان ارائه شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1393/11/13|تعداد بازدید :8402

مجله Nanomedicine Research Journal (NMRJ) برای اولین شماره خود فراخوان دریافت مقاله منتشر نموده است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1393/11/12|تعداد بازدید :5039

شبکه ایمنی نانو ایران با همکاری شرکت HCT از کشور کرهجنوبی، اولین کارگاه آموزشیترویجی در زمینه سمشناسی نانومواد را در تاریخ ۱۶ اسفندماه سال جاری برگزار میکند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1393/12/05|تعداد بازدید :5176

انجمن نانوفناوری پزشکی ایران سومین کارگاه الکتروریسی و کاربردهای آن در علوم پزشکی را در 29 و 30 مهرماه 94 برگزار خواهد نمود. پیش ثبت نام این کارگاه تا آخر اردیبهشت 94 ادامه دارد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/01/25|تعداد بازدید :5185

پژوهشگران ایرانی زیستحسگری را طراحی کرده اند که کاربرد آن در بررسی میزان تأثیرگذاری داروها بر پایداری ساختار چهاررشته ای DNA به منظور جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/04/16|تعداد بازدید :5292

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد علوم دارویی موفق ثبت اختراع سنتز نانو کپسول گیاه سنجد با استفاده از فرآیند انتشار- امولسیون شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/04/16|تعداد بازدید :5804

کمیته ملی تدوین استاندارهای نانو دو استاندارد در این حوزه منتشر کرد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/04/16|تعداد بازدید :5279

دو استاندارد بین المللی از طرف جمهوری اسلامی ایران به ایزو پیشنهاد شد. این دو استاندارد هم اکنون توسط دبیر خانه کمیته بین المللی المللی استانداردسازی فناوری نانو(ISO/TC229) به 33 کشور عضواصلی کمیته برای رای گیری ونظر دهی ارسال شده است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/04/16|تعداد بازدید :5252

مجله تخصصی و بین المللی تحقیقات نانوپزشکی (NMRJ) Nanomedicine Research Journal (NMRJ) برای شماره آغازین خود (زمستان 94) تا نیمه آذر ماه 94 مقالات مرتبط را دریافت می نماید.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/05/21|تعداد بازدید :5399

مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی با محور رهبری تحقیقات علمی کشور و همگرایی مراکز و پژوهشکدههای برتر در علوم پزشکی برای سیاستگذاری، اولویتشناسی، پشتیبانی مالی و معنوی از محققین تأسیس گردیده است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/05/25|تعداد بازدید :4972

پیشنهاد تدوین استاندارد بین المللی با عنوان ارزیابی سمیت نانومواد در محیطهای آبی با استفاده از آرتمیا که از سوی کمیته فنی ISIRI/TC229 به سازمان بین المللی استاندارد ( ISO ) ارسال و به رای گذاشته شده بود، با اکثریت آرا به تایید کشورهای عضو رسید.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/05/26|تعداد بازدید :6151

کارگاه بین المللی الکتروریسی با ارائه هایی از دکتر رضا فریدی و دکتر حسین قنبری از دانشگاه علوم پزشکی تهران در روزهای 6 و 7 اکتبر سال 2015 در کشور مالزی برگزار خواهد گردید.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/06/10|تعداد بازدید :4959

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای دستیابی به مرجعیت علمی جهانی، افزایش کیفیت علمی کشور، افزایش تعاملات بینالمللی با محققان معتبر جهان، استفاده از زیرساختها و امکانات مراکز معتبر علمی جهان و کمک به توسعه کیفی علم و فناوری کشور برنامه های حمایتی را تحت عنوان فدراسیون سرآمدان علمی ایران آغلز نموده است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/07/21|تعداد بازدید :4796

نشست ھای علمی جایزه جھانی مصطفی (ص)، نشان عالی علمی و فناوری جھان اسلام در تاریخ 5 دیماه سال جاری در سه محل معاونت درمان و توانبخشی جمعیت ھلال احمر، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه تهران برگزار می گردد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/09/28|تعداد بازدید :4898

سایت آموزش فناوری نانو در راستای بهبود فرایندهای آموزشی، اقدام به برگزاری دورهها و سمینارهای آموزشی آنلاین بر روی سایت در اسفند 94 نموده است که شامل دوره آموزشی "آشنایی با فناوری نانو" در دو بخش و سمینارهای "آشنایی با فناوریهای همگرا" و "کاربرد نانوذرات مغناطیسی در دارورسانی" است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1394/11/27|تعداد بازدید :5408

اولین شماره مجله انگلیسی تحقیقات نانوپزشکی (Nanomedicine Research Journal) متعلق به انجمن علمی نانوفناوری پزشکی ایران به چاپ رسید.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1395/04/22|تعداد بازدید :4249

اولین شماره (Volume 1, Issue 1, Summer 2016) مجله بینالمللی انجمن مواد جهش زای زیست محیطی ایران با نام Journal of Water and Environmental Nanotechnology- JWENT منتشر شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1395/04/24|تعداد بازدید :4201

دومین شماره (Volume 1, Issue 2, Autumn 2016) مجله بینالمللی انجمن مواد جهش زای زیست محیطی ایران با نام Journal of Water and Environmental Nanotechnology- JWENT منتشر شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1395/09/24|تعداد بازدید :4235

نخستین آزمایشگاه جامع پیش بالینی کشور با حمایت های معاونت علمی ریاست جمهوری و دانشگاه ع پ تهران به بهره برداری رسید.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1396/04/20|تعداد بازدید :3688

مدرسه بین المللی نانوپزشکی و نانوایمنی از 7 لغایت 9 آذرماه امسال در حاشیه دومین کنفرانس بین المللی نانوپزشکی و نانو ایمنی (NMNS2017) برگزار می گردد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1396/07/24|تعداد بازدید :3991

دوازدهمین جشنواره برترینهای فناوری نانو، همزمان با افتتاحیه هفتمین کنفرانس بینالمللی نانوساختارهای دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1396/12/06|تعداد بازدید :2995

دوازدهمین جشنواره برترینهای فناوری نانو با تقدیر از ۵ موسسه پژوهشی و دانشگاه برتر، ۱۰ محقق برتر، یک محقق جوان برتر، ۲ طرح نوآورانه برگزیده و ۳ مجله برگزیده به کار خود پایان داد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1396/12/12|تعداد بازدید :2776

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ژل موضعی سیناآمفولیش را به عنوان جایگزینی برای گلوکانتین در درمان بیماری سالک معرفی نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1397/09/14|تعداد بازدید :2864

کانال آپارات «نانو در ایران» ، در حالی یک سالگی خود را پشت سر میگذارد که هر کلیپ آن بهطور میانگین بیش از ۳۳۰۰ مرتبه بازدید شده است. کلیپهای «نانو در ایران»، «روی خط نانو» و «نانو و صنعت» بخشی از محتوای منتشر شده در کانال نانو در ایران است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1398/04/24|تعداد بازدید :1745

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با همکاری یکی از شرکت های فعال در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی به دنبال توسعه فناوریها و روشهای «تهیه مواد موثره و فرآوردههای آرایشی، بهداشتی، دارویی و شوینده» مبتنی بر فناوری نانو است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1398/06/02|تعداد بازدید :2151

کمیته فناوری نانو فرارسیدن نوروز 1399 را به همه خوانندگان و سروران بزرگوارش شادباش گفته، تندرستی و نیکروزی ایشان را از درگاه ایزد منان خواستار است.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1398/12/28|تعداد بازدید :2020

آقای دکتر رضایت رئیس کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو تولید نانو ماسک، ماشینهای تولید نانو الیاف، دستگاههای ضد عفونی کننده پلاسمایی و مواد ضدعفونی با ماندگاری بالا را از دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان نانویی برای مقابله با کرونا ویروس نام بردند. این شرکت ها در ادامه فعالیتها در حوزه کمک به مدیریت بحران کرونا علاوه بر تولید نانو حسگرهای تشخیص، اخیرا دستگاهی برای تشخیص این ویروس در کمتر از یک دقیقه عرضه کردند که مراحل نهایی تولید را سپری میکند.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1399/05/14|تعداد بازدید :2014
.jpg)
سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز تولید دستگاه تشخیص ویروس کووید ۱۹ که با استفاده از نمونه خلط بیماران قادر به تشخیص سریع است را صادر کرد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1399/05/30|تعداد بازدید :1762

همایش دانش آموختگان نانوتکنولوژی پزشکی (بصورت وبینار) 6ام خردادماه 1400 برگزار می گردد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1400/01/24|تعداد بازدید :983

اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو از لزوم ارائه درخواست شرکت های تولیدی منسوج بی بافت با توانایی تولید ملت بلون مصرفی در ماسک های پزشکی به اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو به منظور بررسی و صدور تاییدیه کیفی جهت استفاده در ماسک پزشکی خبر داد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1399/12/27|تعداد بازدید :369

اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی تجهیزات و ملزومات پزشکی به منظور بهبود و ارتقاء کیفیت ماسک های تولیدی و صیانت از سلامت آحاد مردم شریف کشور، الزامات فنی بروز شده تولید ماسک سه لایه جهت اجرا و اقدام لازم را ابلاغ نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1400/03/26|تعداد بازدید :411

اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی در راستای اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیاز کشور و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و همچنین بمنظور ارتقاء کیفی و کمی تولیدات تجهیزات پزشکی در داخل کشور و ارتقاء صادرات آن ها، دستورالعمل حمایت از تولید تجهیزات پزشکی را به روزرسانی و ابلاغ نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1400/04/16|تعداد بازدید :410

آقای دکتر شانه ساز، ریاست محترم سازمان غذا و دارو ضابطه تدوینی توسط اداره کل امور ملزومات و تجهیزات پزشکی این سازمان را با عنوان "ضابطه حمایت از محصولات ملزومات و تجهیزات پزشکی شرکتهای دانش بنیان و هسته های فناور" را به کلیه معاونت های غذا و داروی سراسر کشور ابلاغ نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1400/05/13|تعداد بازدید :425

اداره دارو و مواد تحت کنترل، دستورالعمل اجرایی و راهنمای تهیه پرونده جامع و طرح برچسب فرآورده های ضدعفونی کننده را ابلاغ نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1400/06/03|تعداد بازدید :406

آمارنامه دارویی سال 1399 در راستای شفافیت بیشتر در اقدامات سازمان غذا و دارو توسط این سازمان منتشر شد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1400/05/24|تعداد بازدید :433

آقای دکتر شانه ساز ریاست محترم سازمان غذا و دارو طی نامه ای به کلیه معاونت های غذا و داروی سراسر کشور، توقف تمدید مجوزهای موقت تولید اقلام ضدعفونی کننده تا انتهای خرداد 1400 را ابلاغ نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1400/03/25|تعداد بازدید :401

آقای دکتر شانه ساز، ریاست محترم سازمان غذا و دارو ضابطه تدوینی توسط اداره کل دارو و مواد تحت کنترل این سازمان را با عنوان "ضابطه حمایت از محصولات شرکتهای دانش بنیان و هسته های فناور در اداره کل دارو و مواد تحت کنترل" را به کلیه معاونت های غذا و داروی سراسر کشور ابلاغ نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1400/02/27|تعداد بازدید :434

اداره کل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی، ”ضابطه حمایت از محصولات شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور“ را در این اداره کل منتشر نمود.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1399/11/25|تعداد بازدید :271

اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی در راستای برنامه ریزی و اقدام جهت تحقق هدف “تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی “ در سال 1401، فهرست اولویتهای تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی براساس میزان ارزبری جهت بهره برداری فعالان این حوزه را منتشر کرد.
مشاهده متن کامل خبرتاریخ خبر :1401/01/07|تعداد بازدید :190